Verksamhetsberättelse 2009 Ovanmyra Bystugeförening

Ovanmyra bystugeförening har under verksamhetsåret haft en styrelse enligt följande:

Ordförande: Tommy Nivrén
Kassör: Jenny Knutsson
Sekreterare: Åsa Olsson
Ledamöter: Mait Snäll & Lars Palm
Suppleanter: Marie Hansson & Mats Jönsson

Revisor: Karin Eriksson
Revisorssuppleant: Karin Mårshagen

Styrelsen har under året haft fyra ordinarie styrelsemöten (4/1, 15/3, 12/4, 20/9). Normal fördelning brukar vara två på våren och två på hösten men renoveringen av lägenheten krävde extra insatser under våren.

De uppskattade bystugedanserna har fortsatt, fyra på våren och fyra på hösten.  Det har vid några tillfällen även varit besök från andra spelmanslag, t ex. Orsa spelmän, Mora spelmän, Klintetten från Linköping och ett gäng spelmän från Hamar. Vid dessa tillfällen bjuds det på dans hela kvällen utan paus. Då bränns det mycket kalorier vill jag lova. Det är troligt att vi tack vare dessa gästspel har fått fler dansare 2009 än tidigare år, totalt 468 st mot 387 st 2008. Vi hoppas på nya besök under kommande danser.

Klabbfesten gick av stapeln den 23 januari, 65 gäster åt klabbe och dansade till Jack Rivers som spelade. Ett stort tack till alla som ställde upp, det var både trevligt och gott!

Vi såg även Malena Ernman vinna den svenska schlagerfinalen på storbilds-TV den 14 mars, samtidigt som vi åt av snacksbuffén. En del sena återbud gjorde att vi blev ett 15-tal, men oj så trevligt det var.

Midsommarfirandet 2009 var som vanligt en trevlig och välbesökt tillställning, trots regn och inspelad spelmansmusik. Onsdagen före bands det kransar och plockades blommor.

Musik vid Siljan anordnades första helgen i juli. 223 dansande gäster besökte oss, fikade, drack hinkvis med vatten och åt korv. Ett fortsatt rekordhögt deltagarantal. Vi får se hur det blir i fortsättningen för detta med tanke på MvS vacklande tillvaro.

Under större delen av året har det pågått en omfattande renovering av lägenheten i bystugan. Den står nu klar och vi har en hyresgäst där. Lite bilder o annat smått o gått finns att läsa på hemsidan. Här är den beskrivande annons som vi gick ut med efter renoveringen:1 rum och kök, 50 kvm. Beläget 1 trappa upp i bystugan i Ovanmyra, egen ingång och parkering med motorvärmaruttag. Hela lägenheten är nyrenoverad, nya trägolv och tapeter samt nymålade snickerier. Ny kyl/frys och tvättmaskin. Helt nyinstallerat elsystem inkl nya elradiatorer. Stort kök med fungerande vedspis och stort fönster mot söder. Skafferi med fönster. Rymlig klädkammare. Stort ljust rum med fönster åt söder och öster samt liten kammare med fönster, kan möbleras. Badrum med duschkabin och ny tvättmaskin. Kallförråd på gården.

Någon höstfest kom aldrig till stånd.

Verksamheten rullar på sakta. Är det folk som har idéer vad som kan göras är de varmt välkomna med förslag. Fortfarande försöker vi ha ett par återkommande evenemang varje år. Vi har hyrt ut stugan till privatpersoner och föreningar vid c:a 12 tillfällen, det är en minskning från 2008 som hade 27 uthyrningar. Under 2008 hade kyrkan förberedelser för två bygudstjänster som delvis drog upp antalet uthyrningar. Positivt för i år är att uthyrning av möbler har ökat. Vi har både bänkar, bord och stolar.

Styrelsen tackar alla som bidragit med arbetskraft och engagemang under året!

Ovanmyra 2010-02-14
Styrelsen gm Åsa Olsson & Tommy Nivrén

 Skriv ut