Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /storage/content/45/146845/ovanmyra.se/public_html/bystuga/libraries/joomla/string/string.php on line 27 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /storage/content/45/146845/ovanmyra.se/public_html/bystuga/libraries/joomla/string/string.php on line 28 Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /storage/content/45/146845/ovanmyra.se/public_html/bystuga/libraries/joomla/string/string.php on line 29 Styrelsemöte 2014.01.19 - Ovanmyra Bystuga

Styrelsemöte 2014.01.19

Protokollet sammanställt av: Carola

Närvarande: Tommy, Doris, Mait, Lars, Christina, Stina och Carola

 • Ekonomin
  Vi tittade på ett utkast av sammanräkningen för år 2013. Bra resultat, +18 427! Det känns att vi har vänt rejält på ekonomin, men det ligger mycket jobb bakom. Det gäller också att vi fortsätter att ha stenkoll på lönsamheten runt olika evenemang.

 • Planerat underhåll och investeringar:
  Ju mer ekonomin stabiliseras, desto närmare kommer vi den flerårsplan med planerat underhåll och investeringar, som vi länge velat göra. En sådan plan skulle göra det lättare att få in och fylla på med frivilliga bidrag från byns jordägare och bystugans vänner. Vi skulle också kunna leta mer effektivt efter fonder att söka pengar från (Arvsfonden, Siljans regleringsfond etc).

  I den planen skulle följande ingå i första hand:
  Skaffa och montera skyddsräcke vid takluckan (för sotaren)
  Isolera dörrarna till städskrubben och trapphuset
  Sänka innertaket i stora salen med mjukt material, därefter installera luftvärmepump.
  Det nya innertaket ska utrustas med bättre och mer flexibel belysning.
  Hänga ett tjockt draperi i källaren vid foten av trappan. Källaren skulle utrustas med oljefyllda element för jämnare uppvärmning de gånger vi använder källaren.
  Två av toaletterna i källaren byggs ihop till duschrum. Då kan bystugan användas till andra typer av aktiviteter – gympa, danskurser, övernattningar etc.

  På längre sikt kunde följande bli åtgärdat:
  Göra om utrymmet för bord och stolar under och bredvid scenen
  Såga upp väggen vid baren, för att göra baren mer användbar.
  Utöka porslinsskåpet i lilla rummet, ev köpa färdigt vitrinskåp.
  Fräscha upp väggarna i stora och lilla salen med målarfärg.
  Installera en kamin (energi- och mysfaktor) i lilla salen och skaffa mysmöblemang dit (som ändå ska gå lätt att ställa undan).

 • Löpande underhåll:
  - Ett element fortfarande trasigt i stora salen
  - Josefins ytterdörr ännu inte klar. Tommy har tagit mått (9 x 20) och lagt ut efterlysning på Blocket.
  - Lampan ovanför Josefins entré. Lampa vi hittat på Clas Ohlson verkar inte hålla måttet och vi vågar inte köpa den. Vi tittar på fler. Lars monterar.
  - Takpannor på entrétaken både på fram- och baksidan fortfarande trasiga.
  - Ett bord är trasigt och behöver lagas. Några stolar är lite halvdana. Bord och stolar behöver gås igenom.
  - Rättviks Elektriska, som felsökt och avkalkat våra kaffebryggare och debiterat 500:- får göra om jobbet. Bryggarna läckte som såll när vi testade dem. Carola kör tillbaka bryggarna till elfirman. Vi har meddelat att vi ligger på fakturan tills vi godkänt deras arbete.

 • Årsmötet
  Årsmötet är bestämt till 23 feb, kl 15.00 i Bystugan.
  Annonsering senast 2 veckor i förväg. Annons i Annonsbladet och flygblad i brevlådorna. Tommy skickar in annons och skriver ut flygblad. De delas ut veckan efter Klabben, v 6 av Doris och Carola.
  Utkast till Verksamhetsberättelse gör Carola och skickar på remiss till övriga styrelsen. Doris gör ekonomiska redovisningen och ser till att Karin E, vår revisor, får den. Carola gör agenda för mötet.
  Doris bakar morotskaka (tror vi att det blir…)

 • Kommande evenemang
  Fredag 31 jan har vi vårens första bystugedans med Boda Spelmanslag. Ansvariga funktionärer är Christina A, Lene och Pär-Anders. Doris bakar matbrödet. Carola bakar en mjuk kaka.

  Klabben går av stapeln kvällen efter, lördag 1 feb. Klabbegruppen är i full gång med förberedelserna. Bystugans styrelse stöttar med inköp på systemet och bemanning i baren under kvällen.

  Handarbetskvällarna drar igång onsdag 5 feb. Datum för våren är sedan 5 mars, 2 apr och 7 maj. Vi kommer ev att ha handarbetskvällarna som en arvodeslös studiecirkel i ABFs regi. Vi kan då få en liten intäkt därifrån, vi kan hoppa över de 20:- deltagarna brukar betala per gång och bara ha en frivillig ”kollekt”. Handarbetskvällarna betyder rätt mycket för sammanhållningen i byn. Ännu bättre vore det om vi kunde få med manliga deltagare från byn. Vi diskuterade hur det skulle kunna gå till.

 • Nästa styrelsemöte
  är planerat till 9 mars, kl 10:00. Då har vi tre veckor kvar till vårens första pub. Förslag till tema för kvällen som nämndes var
  Grekland (grillspett med lamm och kyckling, tsatsiki, grekisk sallad)
  USA – sydstaterna, Cajun (jambalaya)
  USA – Texas (Helstekt? Roligt men dyrt!)
  Mexico, Mellanamerika (Tex Mex)
  Nordafrika, Indien, Sydamerika, Norge. Inte Finland. Vi funderar allihop över tema för kvällen och tar beslut 9 mars.

 Skriv ut