Styrelsemöte 2013.08.25

Protokollet sammanställt av: Carola

Närvarande: Tommy, Doris, Lars, Mait, Kristina E, Carola

 

  • UTVÄRDERING AV SOMMAREN
    Status på ekonomin i dagsläget ca 22 000
    Aktiviteterna under sommaren:

    Midsommar – mycket folk! Vi serverade varma smörgåsar för första gången – verkade vara succé. Men det gjorde att det inte gick åt lika mycket varm korv som vanligt. Svårt att få tag på musiker dagen före midsommar – nästa år måste vi börja i god tid.

    Musik vid Siljan – mer folk än på flera år, 189 st.  I år hade vi dessutom höjt entrén till 100:-, vilket gav en rejäl intäkt. Serveringen gick däremot sämre – inte alls samma åtgång på bröd som tidigare, varken tuttul, hagebulle eller fikabröd. De flesta besökare verkar ha tagit med egen matsäck.
    Från Nedre Gärdsjö rapporteras ca 400 personer på MvS-dansen. De mark­nads­­för mer – större affischer och på fler ställen i kommunen.
    Klarar vår bystuga av att husera dubbelt så många dansare en kall och blöt  danskväll? Beror den minskade fikaförsäljningen på att man vill spara pengar eller att man vill slippa köa till försäljningen i pausen?

    Byavandringen
    Ca 55 pers följde med Hans Ollas genom norra delen av byn den 13 juli. Mycket uppskattat och många diskussioner! Ca hälften av deltagarna stan­nade sedan kvar på bystugan efteråt och fortsatte att prata om byn och äta varma smörgåsar med lättöl och kaffe med sockerkaka. Sommaren 2014 har Hans lovat att återkomma med en byavandring genom den södra delen av byn.

  • PLANERING FRAMÅT

    Bystugedans 6 sep
    Dansen ersätter spelmanslagets planerade jubileumsdans som blev inställd pga för få anmälda. Laget bjuder på smörgåstårta mm i pausen som ett tack till alla trogna dansare. Vi har alltså ingen försäljning. De bjuder också på sin del av entréavgiften – dans­arna betalar bara 40:-/pers . Liten bemanning behövs bara denna kväll - Tommy sköter både entrén och annat praktiskt. Vi behöver sopa och torka av efter sommaren, innan vi släpper in dansarna. Doris har lovat göra detta.


    Pub 28 sep
    Denna kväll blir det favorit i repris, glödstekt sill med stekt lök och färsk potatis. Lars är upptagen denna kväll i Bingsjö så vi har fördelat jobbet så här:
    Lars handlar öl, vin (småflaskor 25 cl) och cider i förväg
    Stina handlar allt som hör till maten
    Doris bakar sitt mjuka bröd
    Mait tar med hårt bröd
    Carola bakar äppelkaka m vispgrädde till kaffet
    Tommy tar med tältet och grillen och fixar bakgrundsmusik
    Alla hjälps åt med dukningen i förväg
    Stina E och Carola + någon mer (Stina kollar upp) lagar maten
    Tommy gör affischerna, som Doris och Carola delar ut 12-13 sep. Sista anmäl­nings­dag sön 22 sep.


    Bystugedans 4 okt
    Marknadsdansen – mycket folk! Doris bakar sitt bröd till smörgåsarna. Carola ordnar funktionärer.

    Pub 9 nov
    Vi planerar puben vidare på ett extra planeringsmöte lördag 19 okt kl 11 i bystugan.

  • Handarbetskvällar
    Vi fortsätter med de uppskattade handarbetskvällarna. Likaså har efterlysts att en kurs i tvåändsstickning med Christina A också läggs i bystugan, efter­som flera deltagare i Rättvikskursen kommer härifrån. Christina ansvarar för båda aktiviteterna och återkommer.

  • Lägenheten
    Josefin, som bor i lägenheten, har i början av sommaren via ett mail kommit med ett renoveringsförslag – åtgärder i duschrummet inkl ny duschkabin och tvätt­maskin, renovering av golvbrunn, rör och handfat. Vi ska också titta på ytterdörren som är skev och behöver isoleras eller bytas. Vi beslutade att Lars snarast möjligt kontaktar en rörmokare som tittar på badrummet och bedömer vad som ska göras. Efter det tar vi in offerter.


  • Energiåtgärder
    Vi ligger lågt med luftvärmepump mm så länge, tills vi ser vad åtgärderna i lägenheten kostar.

  • Övrigt underhåll
    Två element fortfarande trasiga i stora salen.  

    Utelampan hos Josefin, utanför hennes dörr, är fortfarande inte monterad. Tommy ser till att lampan kommer till bystugan. Lars monterar.

    Takpannor på entrétaken – både på fram- och baksidan är fortfarande trasiga.

    Ett bord är trasigt och behöver lagas. Några stolar är lite halvdana. Bord och stolar behöver gås igenom.

    En av kaffebryggarna i köket trasig.

    Åtgärder på sikt (kvar från tidigare protokoll):
    Göra om utrymmet för bord och stolar
    Såga upp väggen vid baren
    Utöka porslinsskåpet i lilla rummet, ev köpa färdigt vitrinskåp och sätta ovanför.

    Inköp: Ett par stora salladsskålar. Djupa tallrikar/skålar för soppa

  • Nästa styrelsemöte
    infaller sön 3 nov kl 11. Vi testar det nya klockslaget för att se om det passar alla bättre. Innan dess pub-planering lör 19 okt kl 11.

 Skriv ut