Styrelsemöte 2012.11.04

Styrelsemöte 2012.11.04, kl 16:00

Protokollet sammanställt av: Carola

Närvarande: Tommy, Doris, Mait, Lars, Kristina  och Carola

§ 1

Ekonomi
Vi har ca 13’ i kassan, men ett par fakturor bl a Dalakraft på 2 200 förfaller snart

Lotteriet som Mait har hand om är sålt till hälften (148 av 300 lotter).

Vi behöver höja priset på danserna till 80:- från feb 2013. Tommy stämmer av med spelmanslaget och Camilla. De får då 35:- per biljett i st f 25:-.

§ 2

Underhållsfrågor
Toaletten vid entrén står och rinner, därav den stora vattenräkningen. Doris har fått löfte om ny vattenräkning när vi åtgärdat felet och gjort ny mätning – vi får alltså räkningen korrigerad till normal förbrukning. Rörmokare är kontaktad men toaletten är fortfarande inte åtgärdad. Vi stänger av vattentillförseln till toaletten när stugan inte är uthyrd. Ansvar Carola.
Ett element trasigt i stora salen. Vi klarar oss med tre så länge.
Gasolspisen krånglade men är OK nu – en ventil hade hakat upp sig.

§ 3

Bystugekväll eller pub
Tysk pub 10 nov. Olika typer av korvar, Sauerkraut, potatismos. Mozartkugeln till kaffet. Hög tid att gå ut med affischer. Tommy gör dem och  Carola och Doris delar ut i brevlådorna. Lars handlar mat och öl. Doris bakar bröd. Vi tar 80:- för maten och 30-40:- för öl.

§ 4

Fredagsdansen 30 nov
Mait ansvarar. Inga och Sissi hjälper henne.

§ 5

Julcafé 9 dec
Andra söndagen i advent kl 15 ordnar vi ett julcafé i bystugan.  Kottan Eliasson och Johanna Elofsson har erbjudit sig att underhålla gratis med julmusik .  Vi kommer också att inbjuda alla bybor att bidra till en stor kakbuffé med Ovanmyras allra godaste julkakor. Alla intäkter kommer att gå till bystugan. Vi går ut med affischer direkt efter tyska puben.

§ 6

Byutveckling
Den 24 oktober hade Studiefrämjandet inbjudit till byutvecklingsdag i bystugan. Ca 20 pers hade infunnit sig. Ingen från Studiefrämjandet hade kontaktat byn eller bystugan för att planera, så vi var lite frågande inför deras syften etc. Vi kände nog att vi i byn borde varit delaktiga för att träffen skulle resulterat i något konkret.

§ 7

Byarnas dag Kulturhuset i Rättvik 27 okt
Hans Ollas och Carola besökte Byarnas dag för Ovanmyras räkning. Syftet med dagen var att informera om den hjälp som finns att få på nätet bl a när det gäller byutveckling och byforskning och också att inspirera med exempel från andra byar. Vi har mycket att komma med nästa gång dagen arrangeras, om vi planerar i förväg.  Boda Kyrkby var tyvärr inte representerade.

§ 8

Kulturens Bildningsverksamhet
Vi diskuterade om fördelar med att använda oss av studieförbundet i samband med olika program, t ex vid bystugedanserna och om vi samarbetar med programkommittén i Boda Hembygdsförening. Tommy går vidare med det.

 Skriv ut