Styrelsemöte 2011.11.13

Styrelsemöte 2011.11.13, kl 17:00

Lokal: Bystugan

Protokollet sammanställt av: Carola

Närvarande: Tommy Nivrén, Doris Carlsson, Christina Alm, Lars Palm, Carola von Walter och Anna-Greta Fallgren (valberedning)

§ 1

Ekonomi

Den senaste räkningen för vatten / avlopp gick på 4 978, dvs inte fullt 2 000 mer är motsvarande period förra året. Årskostnad beräknad till ca 9 000. Låter mycket – vi undersöker.
Intäkt november månads bystugedans: Entré 1 980 (33 pers x 60) och fika 680, totalt 2 660. Därav går 825 till spelmanslaget (33 pers x 25) – resultat 1 835.
De räkningar Doris betalar på Konsum från bystugedanserna är ofta samman-slagna och går inte att hänföra till evenemang.  Vi vet därför inte vilket över-skott danserna ger. Hon kan inte heller se vem som tagit ut varor. Doris pratar med Sven på Konsum om att hon vill ha kopia på varje kvitto, så att datum och vem som handlar framgår.

§ 2

Underhåll / reparationer

Toaletten i lägenheten är nu utbytt. Kranar och toaletter nere i källaren har också gåtts igenom. Räkningen gick på ca 4 400.

§ 3

Checklistor

Checklistorna är inte klara än. Checklistorna för uthyrning  ska också komplet-teras: Uthyrning till fester (mycket ljud, hög musik)bör begränsas till fredag- och lördagskvällar, om vi inte kommer överens om annat. Festerna bör också vara slut senast 02.00 – om inte stämmer vi av med hyresgästen i förväg.

§ 4

Lås och nycklar / arkivet

Lås till arkivet är nu installerat.
De som nu hyr plats i arkivet för sina dokument (Jordägarna, Vägföreningen, Solberga, och på gång in Boda-Bingsjö viltvårdsområde) kvitterar ut nycklar hos Doris.  De föreningar som är nya hyresgäster kommer vi att ha kommit överens om hyra med före vårt årsmöte i februari.

Vi ska gå igenom arkivet och göra plats för de dokument som ska förvaras där. En del av det som finns där nu (foton, böcker) borde kunna flytta upp och bli ett trevligt inslag i inred¬ningen i stora eller lilla rummet uppe i bystugan.

§ 5

Boda-Ore SK jubileum och Klabbefesten

Boda-Ore SK skulle ha firat sitt jubileum i början av november, men fick för få anmälningar. Därför flyttas det till 4 februari och slås ihop med Klabbefesten. Tommy kallar till ett samrådsmöte Boda-Ore SK – Klabbekommittén- Bystugan. förslag på mötesdatum 11 dec kl 16.00 i Bystugan.

§ 6

Bystugedanserna

Det finns utvecklingspotential för bystugedanserna. Vi börjar med trakteringen:
-    Temuggar till fikat i st f kaffekopp med fat skulle underlätta hanterin-gen. Det finns billiga sådana att köpa. Vi undersöker.
-    De kakfat vi säljer för 20:- har varierande kvalitet. Vi beslutade att varje kakfat ska innehålla bulle, mjuk kaka och hård kaka och att det ska vara hembakt (i möjligaste mån) och färskt / nytinat. Vi ser till att baka till varje dans (ca 40 pers, utom på marknadshelgen 60-70 pers).
Bröd som legat framme flera timmar kan läggas tillbaka i frysen utanför förrådet ) men får då användas bara på våra egna möten och inte säljas.
Markera med tuschpenna på påsarna datum för nedfrysning och om de är till försäljning eller för internt bruk.
Bakning till dansen 4 dec: Christina bakar saffransbullar, Anna-Greta pepparkakor och Carola äppelkaka.

§ 7

Lotteriet

Eftersom Mait inte var närvarande hade vi ingen information om lotteriet. Tommy ringer henne.

§ 8

Inför årsmötet

Till årsmötet  19 februari ska dels en ersättare för Mats väljas, dels ytterligare en person till valberedningen. Flera namn och förslag kom upp och kommer att kontaktas. Vi behöver ev ha en träff före jul för att diskutera valfrågor. Annars är nästa styrelsemöte den 15 jan hos Carola.

 Skriv ut