Favoritgifflar med apelsinmarmelad

gifflar(46 st)

100 g smör
1½ msk socker
1 ägg
30 g jäst
1 dl grädde
5½ dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning:
Apelsinmarmelad

Pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker

Rör smör och socker poröst och rör sedan ner ägget. Rör ut jästen i grädden och blanda ner det också. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta hastigt ihop degen.

Kavla ut 2 runda eller fyrkantiga kakor och sporra ut 8 snibbar (som tårtbitar) ur varje kaka. Lägg en klick marmelad på varje snibb. Rulla ihop (börja i den breda sidan av snibben) och forma till gifflar. Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 40 min.

Grädda i 275 grader ca 5-6 min.

 Skriv ut