Checklista när du hyr bystugan

CHECKLISTA vid uthyrning av Ovanmyra Bystuga.

Kontakter vid uthyrning:
Mait Snäll 070-770 02 15
Sanna Moss 070-278 39 31
Annica Lindquist 070-336 77 72

Kassör: Doris Carlsson 073-344 04 90 (som kommer att skicka dig en faktura för uthyrningen)

 

Vid uthyrning till fester mm: 

Hämta nyckeln hos någon av kontakterna, eller stäm träff nere vid bystugan.

Kontakten till lampan utanför ytterdörren sitter innanför dörren.
Kontakten till stora lampan på husgaveln (som lyser upp gårdsplanen och parkeringen) har skymningsrelä och går på automatik.

Värmen har vi satt på i god tid på vintern. Du reglerar värmen med termostaterna – en i stora salen (på ytterväggen i hörnet in mot lilla salen) och en i lilla salen (på andra sidan skiljeväggen). Sätt ner termostaterna till 10 grader när du lämnar stugan.

Bystugan är grundstädad före uthyrningen. Den ska lämnas i samma skick, både kök, salar och källaren med toaletter. I städskåpet i lilla salen finns sopborstar, dammsugare, hinkar mm.
OBS att stora salens golv INTE får tvättas med vatten - golvet blir kärvt och går inte att dansa på. Om man spiller torkar man av så fort och liten yta som möjligt.

Toapapper och pappershanddukar ska finnas på toaletterna. Om det saknas, kontakta oss så kommer vi ner och fyller på från förrådet.

Bord och stolar finns uppe på scenen. Fler stolar (fällstolar) finns i trappen ner till toaletterna och i det större uthuset, där det också finns fler bord.

Porslin, glas, bestick och kaffemuggar finns i ett skåp i lilla salen. Vinglas finns i skänken i lilla salen. Säg också till om du vill använda vårt kaffe 25:-/st, så tar vi upp så många påsar du behöver.

 

Köket:
I köket bredvid dörren sitter en knapp – manövercentral. Sätt på den så fungerar allt elektriskt i köket (en röd lampa tänds bredvid säkringarna ovanför kaffebryggaren).

Gasspisen i köket med två lågor har en instruktion på väggen ovanför. Det finns två separata elplattor du kan använda också – säg till så tar vi upp dem från förrådet. Kastruller finns på hyllan ovanför diskbänken och i hörnskåpet t v om kylskåpet. Bredvid gasspisen finns ett stekbord.

Ugnen är en varmluftsugn. Timern på ugnen måste vara uppvriden för att den ska fungera. Formar som passar i ugnen finns under rullbordet.

Diskmaskinen har en instruktion på väggen ovanför diskhon. Det tar ca 15 min att först värma vattnet. Sedan går varje disk på ca 2-3 minuter. Lådor att placera disken i står ovanpå ugnen.

Kylskåpet är på och ska vara tomt. Bakom bardisken i hallen finns också ett kylskåp till kalla drycker (sätt i kontakten uppe på väggen).

 

Ordningsregler:
Under vistelse i bystugan skall hyresgästen hålla god ordning och renlighet samt hålla en rimlig ljudnivå på musik och andra ljud. Efter 02:00 ska musik och övriga ljud hållas på en låg nivå och trafik till och från bystugan begränsas till ett minimum.

Särskild hänsyn skall tagas till närmaste granne. Vägen fram till bystugan går, reglerat genom ett servitut, över grannens tomt. Vägen är tydligt markerad och man får under inga omständigheter parkera eller beträda grannens tomt. Vid passage med fordon ska hastigheten hållas låg.
På denna tomt finns föremål och memorabilia som ger ett intryck av publik anläggning eller museum, men så är alltså inte fallet. Tomten är privat och får endast tillträdas efter särskild inbjudan från familjen.

Det är alltid hyrestagaren som ansvarar för att dennes gäster är informerade om ovanstående och att ordningsreglerna följs!

 

Vid uthyrning till privata fester eller sammankomster där alkohol kommer att serveras finns det regler i alkohollagen som du skall känna till.

Enligt 8 kap 1§ alkohollagen krävs serveringstillstånd då alkoholdrycker ska säljas. Vid en privat fest kan serveringstillstånd för slutet sällskap sökas hos kommunen som prövar om tillstånd kan meddelas.

Är festen öppen för allmänheten genom försäljning av biljetter eller försäljning av medlemskap för att få deltaga på festen så kan den bedömas vara en offentlig tillställning. Vid offentlig tillställning krävs tillstånd av polismyndigheten och det krävs serveringstillstånd för allmänheten då alkohol kommer att säljas. 

 

Om du saknar något eller undrar något – hör av dig till oss!
Styrelsen

 

 

 

 Skriv ut